Openingstijden

Maandag 08:00 – 21:00
Dinsdag 07:30 – 21:00
Woensdag 08:00 – 21:00
Donderdag 07:30 – 21:00
Vrijdag 08:00 – 18:00
Zaterdag 08:00 – 14:00
Zondag Gesloten

Vergoeding

Fysiotherapie voor volwassenen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is per verzekeraar en per pakket afhankelijk hoeveel behandelingen fysiotherapie worden gedekt. Neem contact op met uw zorgverzekeraar als uw twijfels heeft over het aantal vergoede behandelingen. Mocht u er niet uit komen, kan uw therapeut ook meekijken.

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt dan ook geen eigen risico. Als uw kind een chronische indicatie heeft, geldt de beperking van 18 behandelingen niet.

Als u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie kunt u nog steeds terecht bij RTM Fysiotherapie. Per behandeling kunt u de nota pinnen of contant betalen. De prijslijst vindt u bij tarieven RTM Fysiotherapie.

Afbeeldingen kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn.

Tarieven

Bij voorkeur per pin betalen

Behandeling fysiotherapie 37,50
Behandeling Manueel Therapie 47,50
Behandeling fysiotherapie aan huis 47,50
Behandeling Manueel Therapie aan huis 57,50
Braces Op aanvraag
Oefenmateriaal overig Op aanvraag

Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie voor mij vergoed?

Fysiotherapie voor volwassenen wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is per verzekeraar en per pakket afhankelijk hoeveel behandelingen fysiotherapie worden gedekt. Neem contact op met uw zorgverzekeraar als uw twijfels heeft over het aantal vergoede behandelingen.?

Mocht u er niet uit komen, kan uw therapeut ook meekijken.

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt dan ook geen eigen risico. Als uw kind een chronische indicatie heeft, geldt de beperking van 18 behandelingen niet.?

Als u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie kunt u nog steeds terecht bij RTM Fysiotherapie. Per behandeling kunt u de nota pinnen of contant betalen. De prijslijst vindt u bij tarieven RTM Fysiotherapie.

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?

U kunt zich aanmelden bij RTM Fysiotherapie met of zonder verwijzing.

Als u zonder verwijzing komt, maakt uw fysiotherapeut een uitgebreide analyse of fysiotherapie ook het meest passende is bij uw klachten. Zijn uw klachten passend dan bespreekt de fysiotherapeut het behandelplan met u.?

Als u een verwijzing heeft van de huisarts of medisch specialist, dan neemt u deze mee naar de eerste behandeling.?

Wat is een chronische indicatie?

Om voor vergoeding van fysiotherapie in aanmerking te komen heeft u normaal gesproken een aanvullende verzekering nodig. Voor sommige aandoeningen geldt echter, dat de kosten vergoed kunnen worden vanuit de basisverzekering.

Het gaat hierbij alleen om chronische aandoeningen die opgenomen zijn in de chronische lijst fysiotherapie. Dit is gelijk al verwarrend, want u kunt ook een chronische aandoening hebben die niet in deze lijst is opgenomen. In dat geval gelden de speciale regels dus niet voor u.

Als uw chronische aandoening is opgenomen in de lijst dan wordt de fysiotherapeutische behandeling meestal vanaf de 21e behandeling voor een bepaalde tijd vergoed. Dit betekent dus dat de eerste 20 behandelingen (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering vergoed worden, of geheel zelf betaald moeten worden. Wanneer u gebruik maakt van een vergoeding vanuit de basisverzekering, wordt altijd eerst het eigen risico aangesproken. Bij onduidelijkheden kunt u contact opnemen met de praktijk.?

Heeft de fysiotherapeut een contract met mijn zorgverzekeraar?

RTM Fysiotherapie heeft voor 2019 en 2020 een contract met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat de nota ook direct naar uw zorgverzekeraar wordt gestuurd. Zo kunt u zich richten op herstel en heeft u voldoende tijd voor het doen van oefeningen.

Klachtenregeling

Heeft u een klacht over de fysiotherapeut Blijf er niet mee rondlopen. Je klacht kenbaar maken, is beter voor jezelf, voor andere patiënten en voor de kwaliteit van de fysiotherapie.

Wat kunt u doen?
Praat eerst met de fysiotherapeut of neem contact op met de praktijk. Vind u het lastig om dit alleen te doen, neem dan gerust iemand mee. Als dit gesprek niet heeft geholpen, kunt u een klacht indienen. Dat kan op verschillende manieren. Welke manier u kiest, hangt af van de klacht en wat u wilt bereiken. Een klachtenfunctionaris kan je adviseren wat in uw geval de beste stap is. Zo’n klachtenfunctionaris vind je via de Klachtenregeling Fysiotherapie.

Meer informatie over de klachtenregeling vindt hier.

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring