Behandelingen

Fysiotherapie

Als u pijn heeft bij bewegen of u kunt door lichamelijke beperkingen niet functioneren zoals u zou willen, dan is de fysiotherapeut er om u te helpen. De fysiotherapeut is specialist in bewegen. Bij RTM Fysiotherapie kunt u terecht voor de meeste klachten aan het bewegingsapparaat.
Als u op eigen initiatief komt screent/beoordeelt de fysiotherapeut of uw klacht ook bij de fysiotherapie hoort.
Behandeling vindt plaats op één van onze locaties of als het niet lukt om naar de praktijk te komen dan komt de fysiotherapeut bij u thuis.
Als bewegen niet vanzelf gaat. Dan helpen wij u terug in beweging.

Return to Move.

Manueel therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in complexe wervelkolom gerelateerde klachten. Complexiteit kan zitten in een bepaalde aandoening of u ervaart langdurige aanhoudende pijn. Vaak gaat het hierbij om nekpijn of lage rugpijn.
Zenuwen lopen vanuit de wervelkolom ook naar de armen en de benen. Zo kan langdurige aanhoudende arm- of beenpijn ook een indicatie zijn voor manueel therapie.
Zo helpen wij u bij langdurige aanhoudende pijn terug in beweging.

Return to Move.

Fysiotherapie en kanker

De diagnose kanker krijgen is een heftige gebeurtenis, zowel emotioneel als fysiek. Het is dan ook bekend dat mensen die behandeld worden voor kanker, zowel tijdens als na de behandeling, lichamelijke klachten krijgen. Denk hierbij aan verminderde kracht; verminderde conditie; mogelijke littekens van operaties of bestraling en problemen met de beweeglijkheid van gewrichten.

Een oncologisch gespecialiseerd fysiotherapeut helpt u bij deze klachten. Dit is mogelijk zowel tijdens als na de behandeling in het ziekenhuis. 
Ook in de laatste levensfase kan de oncologiefysiotherapeut ondersteuning geven en pijnklachten verlichten. 

Zo helpt fysiotherapie bij kanker u terug in beweging. 

Return to Move.

Parkinson

Parkinson is een progressieve neurologische ziekte. Dat betekent dat de klachten naarmate de tijd vordert zullen toenemen. Het zal steeds meer invloed krijgen op uw leven. Fysiotherapie kan u helpen om zo lang mogelijk fit en mobiel te blijven. Daarnaast zorgen we dat u uw dagelijkse taken kan blijven doen en dat u zelfstandig blijft. RTM Fysiotherapie is aangesloten bij het ParkinsonNet, een landelijk netwerk aan specialisten. De doelstelling van ParkinsonNet is hoge kwaliteit van zorg voor mensen met Parkinson door optimale samenwerking.
Zo helpen wij u bij Parkinson in beweging.

Return to Move.

Revalidatie

Na een operatie of ongeval wilt u graag zo goed mogelijk herstellen. Om de revalidatie goed te laten verlopen is het zinvol hulp in te schakelen van de fysiotherapeut. Als het in de revalidatie niet lukt om naar de praktijk te komen, dan komt de fysiotherapeut bij u thuis. Revalideren kan een zwaar en hobbelig traject zijn met tegenslag. Bij RTM Fysiotherapie krijgt u de persoonlijke aandacht die nodig is om alle uitdagingen van de revalidatie aan te gaan.
We werken samen met andere specialisten om hoogwaardige kwaliteit fysiotherapie te bieden.
In geval van een letselschade kan er via uw adviseur/advocaat een medische rapport worden geschreven. Omdat revalideren meer is dan oefenen. Zo helpen wij u tijdens revalidatie terug in beweging.

Return to Move.

Oedeem

Wanneer u meer vocht vasthoudt dan normaal, wordt er gesproken van oedeem. In veel gevallen kan uw lichaam dit goed zelf oplossen. Denk hierbij aan een gezwollen enkel nadat u deze verzwikt heeft. Helaas kan het zijn dat in sommige gevallen het lichaam hier problemen mee heeft. Dit is te zien na bijvoorbeeld; operaties; inactieve ouderen of wanneer er sprake is van een verlamming, het verwijderen van lymfeklieren of problemen met de bloedvaten in de benen. Door middel van oedeemfysiotherapie kan het lichaam ondersteuning krijgen in het afvoer van dit vocht. Dit gebeurt middels manuele lymfe drainage (een lichte vorm van massage), oefentherapie, tape of advies over steunkousen. 

Wilt u meer informatie of dat oedeemtherapie uw klachten kan verminderen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bekijken en bespreken. 

Return to Move.

Sport

Bij RTM Fysiotherapie weten we hoeveel plezier sporten kan geven. Daarom is het vervelend als je sporten wordt gehinderd door een blessure. De fysiotherapeut kan je helpen bij blessures. Probeer een blessure niet te negeren en neem tijdig contact. Bij een tijdige behandeling kom je vaak sneller en beter terug aan het sporten.
Preventie kan ook een belangrijk onderdeel zijn van de behandeling.
Bij RTM Fysiotherapie kunnen we je ook advies geven over braces. We hebben verschillende soorten en maten op voorraad.?Zo helpen wij u bij sporten terug in beweging.

Return to Move.

Beroerte

Een beroerte heeft veel impact op het dagelijkse leven. Als u net een beroerte heeft gehad is het nog heel onzeker hoelang het herstel zal duren en hoe goed u zult herstellen. Dan is het zinvol om een fysiotherapeut te hebben die u in dit traject kan begeleiden. Het is belangrijk om veel en vaak te oefenen. Nog belangrijker is hier zo snel mogelijk mee te starten nadat u de beroerte heeft gehad. Als u een tijd terug een beroerte heeft gehad en nog klachten ervaart kunt u ook contact opnemen met de fysiotherapeut.
RTM Fysiotherapie is aangesloten bij het CVA netwerk Rotterdam. Door deze samenwerking met andere beroepen kunnen wij u persoonlijke en hoogwaardige kwaliteit fysiotherapie geven bij een beroerte. Zo helpen wij u bij een beroerte in beweging.

Return to Move.?

Fysiotherapie bij u thuis

RTM Fysiotherapie wilt fysiotherapie bereikbaar houden voor alle inwoners van Overschie. We zien het behandelen in de thuissituatie van clienten als een waardevol onderdeel voor de praktijk en nog meer voor de patiënten die slecht mobiel zijn.

Aan huis behandeling gebeurt alleen met verwijzing van de huisarts of behandelend specialist.

Zo helpen we u ook thuis terug in beweging.

Return to Move.

Claudicatio

U ervaart klachten zoals pijn of kramp in de benen tijdens lopen. Claudicatio heet in de volksmond ook wel ?etalagebenen?. De fysiotherapeut kan u helpen om de loopafstand te vergroten. Looptherapie richt zich niet alleen op pijn en kramp in de benen maar heeft een positief effect op uw algehele gezondheid en kwaliteit van leven.
RTM Fysiotherapie is aangesloten bij ClaudicatioNet. Bij ClaudicatioNet bent u verzekerd van een landelijk netwerk gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zo helpen we u met Claudicatio terug in beweging.

Return to Move.

Dry Needling

U ervaart klachten zoals pijn of kramp in de benen tijdens lopen. Claudicatio heet in de volksmond ook wel ?etalagebenen?. De fysiotherapeut kan u helpen om de loopafstand te vergroten. Looptherapie richt zich niet alleen op pijn en kramp in de benen maar heeft een positief effect op uw algehele gezondheid en kwaliteit van leven.
RTM Fysiotherapie is aangesloten bij ClaudicatioNet. Bij ClaudicatioNet bent u verzekerd van een landelijk netwerk gespecialiseerde fysiotherapeuten. Zo helpen we u met Claudicatio terug in beweging.

Return to Move.